FrieslandCampina investeert in Beilen en Bedum

1 september 2011

AMERSFOORT - FrieslandCampina gaat voor 100 miljoen euro de locaties Beilen en Bedum uitbreiden. Dit om de capaciteit voor baby- en kindervoeding te vergroten.

Dat meldt het zuivelconcern in het halfjaarbericht 2011.

Voor FrieslandCampina Domo in Beilen (de belangrijkste productielocatie voor baby- en kindervoeding) zijn de investeringsplannen goedgekeurd om de productiecapaciteit dit jaar en de komende jaren uit te breiden. Met 70 miljoen euro aan investeringen worden onder meer een nieuwe droogtoren, menginstallaties en een verpakkingslijn gebouwd.

In de fabriek in Bedum (waar onder meer wei wordt verwerkt) bedraagt de investering 30 miljoen euro. Hier wordt de droog- en verwerkingscapaciteit van ontzoute weiproducten opgeschaald. De ontzoute weiproducten worden gebruikt als ingrediënten voor baby- en kindervoeding.

Deze investeringen moeten in 2013 gerealiseerd zijn

Sterke vraag
De omzet en het productievolume van FrieslandCampina Domo is in het eerste halfjaar van 2011 behoorlijk toegenomen. Vooral de baby- en kindervoedingen in consumentenverpakkingen doen het goed. Ook is er een sterke vraag naar zuivelingrediënten in Azië.

Wel stond het bedrijfsresultaat er van baby- en kindervoedingen wat onder druk, omdat de marges op de ingrediënten onder druk stonden. Dit vanwege de hogere grondstofkosten die niet volledig konden worden doorberekend aan afnemers.

Lees ook:
Ingredients geeft FrieslandCampina glans (1 september 2011)

FrieslandCampina wil Frico-fabriek uitbreiden (27 januari 2009)

Friesland Foods zoekt jonge technici (20 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over FrieslandCampina

Altijd op de hoogte blijven?