FrieslandCampina schrapt 174 banen

31 oktober 2013

AMERSFOORT - FrieslandCampina gaat in 2015 de vestigingen in Eindhoven en Woerden sluiten. Daarbij komen 174 arbeidsplaatsen te vervallen.

Dat heeft FrieslandCampina bekendgemaakt. De reorganisatie hangt samen met de strategie van het concern om het aantal producten en verpakkingssoorten te reduceren en de bezettingsgraad van de productielocaties te optimaliseren door productiecapaciteit te concentreren.

De productie van verse zuivel van de vestiging van FrieslandCampina in Eindhoven, waar 142 personen werken, wordt medio 2015 overgeheveld naar de productielocaties in Rotterdam en Maasdam.

De distributieactiviteit van verse zuivel in Woerden (58 personen) wordt medio 2015 verplaatst naar Maasdam. In Maasdam vervallen in de loop van 2015 in de productie 15 arbeidsplaatsen en in de distributie 18. In Limmen en Drachten vervallen 8 arbeidsplaatsen en in Rotterdam 5.

In het nieuw te bouwen distributiecentrum in Maasdam ontstaan 72 nieuwe arbeidsplaatsen.

Consumentenbestedingen

CEO Cees ’t Hart stelt dat in sommige Europese landen door achterblijvende consumentenbestedingen de marges van een aantal van de merkproducten onder druk staan. "Het verbeteren van de efficiency en het versnellen van de innovatie van merkproducten staan dan ook centraal in onze aanpak in Europa. Eerder dit jaar zijn we daarmee al gestart in Duitsland en Hongarije."

De medewerkers van de betrokken locaties zijn donderdag 31 oktober geïnformeerd over de plannen. Voor de vaste medewerkers in Nederland is het sociaal plan van FrieslandCampina van toepassing. De onderneming heeft toegezegd zich maximaal in te spannen om de betrokkenen te helpen bij het zoeken naar een passende functie binnen of buiten FrieslandCampina. De medezeggenschapsorganen zijn om advies gevraagd en FrieslandCampina heeft ook de vakbonden geïnformeerd.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?