FrieslandCampina sluit Oldenzaal

30 juni 2009

AMERSFOORT - FrieslandCampina sluit Polderland Zuivel in Oldenzaal. De activiteiten worden samengevoegd met die in Nuenen. Met de reorganisatie is een nog onbekend aantal arbeidsplaatsen gemoeid. Ook in Nuenen verdwijnen banen.

FrieslandCampina stelt dat voor de betrokken vaste werknemers binnen of buiten FrieslandCampina naar een oplossing wordt gezocht. FrieslandCampina verwacht dat er binnen het concern voldoende functies voor herplaatsing beschikbaar zijn.

Samenvoegen
'Door samenvoegen van de activiteiten wordt er een sterkere en professionelere onderneming gevormd. Het is dan ook efficiënter de activiteiten samen te voegen en vanuit één locatie in Nuenen de foodservice markt in Nederland te bedienen', aldus het bedrijf.

Polderland Zuivel B.V., onderdeel van voormalig Campina, verkoopt vanuit Oldenzaal room, ijs en ijsmixen en eiproducten onder de merken Polderland, Campina Professioneel, Neerlandia en Roomland. Bij het bedrijf werken 25 personen.

Friesland Foods Professional, onderdeel van voormalig Friesland Foods, produceert en verkoopt room, boter, gebaksvullingen, desserts en sauzen onder de merken Debic, Hollandia en Evri. Bij het bedrijf werken 36 personen in de commerciële afdeling en 42 in de productie.

De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam FrieslandCampina Professional.

Lees ook:
FrieslandCampina verkoopt Yogho! Yogho! (30 juni 2009) 

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over FrieslandCampina

Altijd op de hoogte blijven?