FrieslandCampina verlaagt prijs Friso in China

8 juli 2013

AMERSFOORT - FrieslandCampina verlaagt de prijzen van alle Friso-producten in China met 5 procent. Eerder zeiden ook Nestlé en Danone al hun babymelkproducten in China goedkoper te maken.

Vorige week werd bekend dat het Prijstoezichts- en anti-monopoliebureau van de Nationale ontwikkelings- en hervormingscommissie (NDRC) in China een kartelonderzoek start.

FrieslandCampina en andere fabrikanten worden onderzocht op prijs- en kartelvorming in babyvoeding. Mogelijk zouden fabrikanten prijzen kundstmatig hoog hebben gehouden en zo mededingingswetten hebben overtreden.

Nestlé kondigde na het aangekondigde onderzoek aan, de prijzen met 11 procent te verlagen en Danone zelfs met 20 procent.

FrieslandCampina geeft aan dat de voor de Chinese markt bestemde Friso-producten volledig in Nederland worden geproduceerd en verpakt en exclusief door het bedrijf worden gedistribueerd.

Het bedrijf stelt volledig mee te werken met het onderzoek. Ook steunt het concern het doel van het prijstoezichts- en anti-monopoliebureau om aan de regels rond prijs- en kartelvorming te voldoen.

FrieslandCampina meldt verder, zich extra in te spannen om aan de regelgeving op het gebied van prijs- en kartelvorming te voldoen.

Het zuivelconcern gaf daarnaast aan de eigen interne gedragscode te verbeteren en uitgebreide interne trainingen aan te bieden die ervoor moeten zorgen dat de Chinese kartelregels worden nageleefd.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?