FrieslandCampina wil Chinese joint venture voor kindervoeding

8 mei 2014

AMERSFOORT - FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings voeren exclusieve gesprekken over een joint venture voor kindervoeding in China.

Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Ze willen in China gezamenlijk kindervoedingsproducten van hoge kwaliteit gaan produceren, op de markt brengen en verkopen. De joint venture gaat een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding exploiteren. Huishan levert de rauwe melk, afkomstig van eigen melkveebedrijven in China. 

Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. De productie van FrieslandCampina’s merk Friso blijft exclusief in Nederland plaatsvinden. FrieslandCampina brengt de producten ook zelf op de markt. Ook Huishan blijft haar eigen merken verkopen.

Huishan en FrieslandCampina werken al  samen bij de productie van koffiecreamers.

Kenniscentrum

In november 2013 hebben FrieslandCampina, Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University een Chinees-Nederlands onderzoeks- en kenniscentrum opgezet. Dit Sino-Dutch Dairy Development Centre stelt zich ten doel om in China in de gehele zuivelketen de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus te verbeteren.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?