Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA

31 mei 2021 Redactie Food
Foto: NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt een nieuwe inspecteur-generaal. De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Dr. mr. G.J.C.M. (Gerard) Bakker. Hij gaat de functie vanaf 16 augustus 2021 vervullen.

Sinds 2018 is Gerard hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor vervulde hij functies bij onder andere het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Douane en de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).  Gerard studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden en is in de Criminologie gepromoveerd in Gent. 

"Ik ben erg verheugd met mijn benoeming bij de NVWA; een belangrijke toezichthouder voor ons allemaal als het gaat om de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur", zegt Gerard. "Met mijn ervaring als bestuurder van uitvoeringsorganisaties, en kennis met toezicht en handhaving kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan de NVWA en verder bouwen aan de organisatie."

Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het ministerie van LNV: "Met zijn grote ervaring als bestuurder van uitvoeringsorganisaties, zijn kennis en ervaring met toezicht en handhaving en zijn inspirerende manier van leidinggeven is Gerard de aangewezen persoon om leiding te geven aan de NVWA. Maarten Ruys heeft als interim inspecteur-generaal grote stappen gezet in de ontwikkeling van de organisatie. Gerard zal op de ingeslagen weg verder gaan en met het management en de medewerkers van de NVWA verder bouwen aan een solide organisatie."

Altijd op de hoogte blijven?