Gerda Feunekes benoemd tot Algemeen Directeur Agrotechnology & Food Sciences Group

3 november 2022 Redactie Food

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Gerda Feunekes benoemd tot Algemeen Directeur Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) met ingang van 15 januari 2023. Zij volgt Sjoukje Heimovaara op die nu voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research is. Feunekes is momenteel Directeur Voedingscentrum Nederland.

De Raad van Bestuur is verheugd dat Gerda Feunekes de functie van Algemeen Directeur op zich zal nemen. Bij de aankondiging van Feunekes benoeming zei Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR: "Gerda Feunekes is een grote aanwinst voor WUR. Vanuit haar huidige rollen als voorzitter van de Wageningen Ambassadors en lid van de AFSG adviesraad, kent ze de organisatie goed en zal zij het brede toegepaste en fundamentele onderzoek bij AFSG verder kunnen helpen ontwikkelen.”

Ook Feunekes is enthousiast: ”De Wageningse benadering, multidisciplinair en internationaal, heeft me gevormd. Als algemeen directeur AFSG kan ik actief bijdragen aan een grotere impact van WUR op een gezonde en duurzame wereld van morgen.”

Gerda Feunekes is in 1989 afgestudeerd als voedingskundige aan Wageningen Universiteit. In 1996 promoveerde zij op een proefschrift getiteld “Food, fat, family and friends: studies on the impact of the social environment on dietary intake”. Feunekes werkte als Consumer Scientist bij Unilever en deed onderzoek naar vitaliteit en als Global Nutrition & Health Director was zij verantwoordelijk voor onder andere zoutverlaging. Sinds 2014 leidt ze het Voedingscentrum. Als directeur van het Voedingscentrum heeft ze zichzelf actief ingezet de relatie tussen voedingsvoorlichting en wetenschap te versterken. Gerda is voorzitter van de European Public Health Nutrition Alliance, de in 2014 opgerichte groep waarin inmiddels de voedingscentra van 18 landen verenigd zijn.

Altijd op de hoogte blijven?