Gezonde voeding: industrie zoekt hulp bij koks

5 maart 2007

DOETINCHEM - De Stichting Duurzame Voedingsmiddelenketen (DuVo) wil samen met de restaurantclub Euro-Toques kijken hoe voeding gezonder kan worden gemaakt.

Dat zegt woordvoerder Bram Loman van Euro-Toques. De prominente foodbedrijven die zijn verenigd de Stichting Duurzame Voedingsmiddelenketen (DuVo), waaronder Albert Heijn, Unilever, Heineken en Albron, willen praten over het gezonder maken van voedingsmiddelen.

Loman: ‘Het is heel prematuur. Ze hebben ons benaderd. Alleen al het feit dat we geraadpleegd worden door de producenten is belangrijk. Onze doelstelling is om de Euro-Toques-doelstelling - het promoten van de natuurzuivere keuken - te verkondigen bij de multinationals’, aldus Loman.

Naast Euro-Toques schuiven ook Slow Food en het Voedingscentrum bij de gesprekken met DuVo aan.

 

Altijd op de hoogte blijven?