Groen licht voor realisatie The Chocolate Factory in Veghel

19 mei 2022 Redactie Food

De plannen voor de realisatie van The Chocolate Factory, een innovatieve leer-werkomgeving in de NPF Toren op de Noordkade in Veghel hebben groen licht gekregen. De voorbereidingen voor de bouw gaan binnenkort van start.  

The Chocolate Factory is een gezamenlijk project van de provincie, gemeente en ondernemers en onderwijspartners. Het project richt zich op het bieden van een innovatieve plek waar techniekonderwijs centraal staat. Hetis ook bedoeld om de belangstelling van leerlingen en studenten voor de maakindustrie en technische beroepen te stimuleren. Het plan is dat de toren straks gerund wordt door leerlingen, van Praktijkonderwijs tot het HBO en WO.

Kennis maken met beroepspraktijk

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen van Economie, Financiën, Kennis- en Talentontwikkeling: “De huidige krapte op de arbeidsmarkt laat des te meer zien hoe hard we al het talent nodig hebben in onze provincie. In The Chocolate Factory krijgen leerlingen tijdens hun opleiding al te maken met de beroepspraktijk en worden ze op nieuwe manieren klaargestoomd op het werkende leven. Samen met bedrijven komen de leerlingen tot nieuwe inzichten, technieken en vaardigheden die we kunnen gebruiken op weg naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem."

Voor het plan wordt 16 miljoen euro uitgetrokken. Dat wordt bekostigd met een lening van de provincie, een eerder toegekende Europese subsidie van €2,4 miljoen, bijdragen van de gemeente en een aantal ondernemers en onderwijspartners in Meierijstad. In september 2023 gaat de chocoladefabriek open voor bezoekers.

Bron: Provincie Noord-BrabantDTV NieuwsHouse of Leisure.

Altijd op de hoogte blijven?