Groente en fruit-hoogleraar benoemd

16 maart 2007

WAGENINGEN - Wageningen Universiteit heeft dr.ing. Ernst Woltering benoemd tot bijzonder hoogleraar Productfysiologie en productkwaliteit. Hij gaat zich richten op het ontwikkelen van kennis die de groente- en fruitsector kan gebruiken voor innovatieve en kwalitatief betere producten.

Woltering gaat zich binnen zijn leeropdracht vooral richten op het ontwikkelen van kennis over de mechanismen die ten grondslag liggen aan rijping, veroudering en uitwendige en inwendige kwaliteit van geoogst en versgesneden groenten en fruit.

Daarbij moet worden gedacht aan aspecten als houdbaarheid, smaak en stoffen die te maken hebben met de bevordering van de gezondheid, zoals vitamines, anti-oxidanten en vezels.

De afgelopen jaren nam de consumptie van verse groente en fruit in Nederland behoorlijk af. ‘Van de 19 tot 30-jarigen consumeert maar 7 procent de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 400 gram. Uit diverse studies blijkt dat dit ten koste gaat van de gezondheid, bijvoorbeeld in de vorm van toename van chronische ziektes en van de levensverwachting van de mens’, zo meldt Wageningen Universiteit

Ernst Woltering (Vlissingen, 1955) studeerde aan Tuinbouw hogeschool in Utrecht. Hij promoveerde in 1990 aan Wageningen Universiteit. Hij is thans senior-onderzoeker en projectleider bij de Agrotechnology and Food Sciences Group van Wageningen UR.

Lees ook:
Nieuwe campagne groenten en fruit (6 december 2006)

Altijd op de hoogte blijven?