HAS-studenten winnen prijs voor scriptie over caseïneproductie

30 mei 2023 Redactie Food Markus Winter via Unsplash

HAS-studenten Carola Löh en Rik Buiting hebben woensdag 24 mei de Rachel Carson Afstudeerprijs voor hbo gewonnen, met hun scriptie Investigating environmental benefits of yeast-based casein production

In hun scriptie vergelijken Carola Löh en Rik Buiting (HAS green academy) de productie van caseïne door dieren met die door gisten. In een levenscyclusanalyse hebben ze de hele productie bekeken, van het uitgangsmateriaal tot en met de impact op onder meer de opwarming van de aarde en landgebruik. Met een multicriteria-analyse hebben ze alternatieve uitgangsmaterialen van het vergistingsproces met elkaar vergeleken en een advies gegeven voor verdere verduurzaming. Een goed leesbare scriptie die een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappelijke discussie over de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten, vond de jury.

Rachel Carson Afstudeerprijs

De Afstudeerprijs is een initiatief van VVM, netwerk van milieuprofessionals. Daarmee wil het netwerk meer bekendheid geven aan onderzoeksresultaten van studenten op milieugebied.

Bron: VVM

Altijd op de hoogte blijven?