Heerenveen plek nieuwe kaasfabriek A-ware Food Group

15 oktober 2012

LOPIK - De nieuwe kaasfabriek van A-ware Food Group komt in Heerenveen. De bouw start begin 2013 en krijgt bij aanvang een jaarlijkse capaciteit van 60.000 tot 80.000 ton kaas.

Behalve Heerenveen waren ook Veendam, Emmen en een vierde gemeente in Noord-Nederland in beeld, maar Heerenveen bleek uiteindelijk de beste papieren te hebben, meldt het bedrijf.

Omvang en bereikbaarheid

“Belangrijke argumenten voor de keuze waren de beschikbare omvang van het terrein, de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van duurzame energie”, verklaarde Klaas de Jong, directielid A-ware Food Group en verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de kaasfabriek.

“Dit alles, in combinatie met de centrale ligging in een gebied met veel melkveebedrijven heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

'Op weg naar eigen kaasproductie'

De nieuwe kaasfabriek komt op Internationaal Bedrijvenpark Friesland, bij snelweg A7, afrit Industrieterrein Heerenveen-IBF Tjalleberd. “Hiermee is weer een belangrijke stap gezet op weg naar onze eigen kaasproductie”, zegt Jan Anker, CEO van A-ware Food Group.

De locatie is eind 2014 operationeel.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?