Heleon Group breidt uit met Spin Pompen

20 maart 2024 Spin Pompen
Heleon Group, leverancier van procescomponenten voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, heeft een meerderheidsbelang verworven in Spin Pompen. Heleon Group ziet de overname als een verdere versterking van zijn marktpositie.

Eerder nam Heleon Group onder andere het Belgische PMA en Gillain & Co en het Nederlandse Holstaal (nu Heleon Food) over. Nu komt daar Spin Pompen uit Assen bij. Spin Pompen, opgericht in 2003, levert hygiënische verdringerpompen aan de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Heleon Group ziet de overname van Spin Pompen als een verdere versterking van zijn marktpositie als leverancier van rvs-onderdelen en procesapparatuur voor de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Spin Pompen blijft zelfstandig opereren en bouwt binnen Heleon Group zijn marktpositie verder uit.  

Volgens ceo van Heleon Group Jan Timmer leidt de overname van Spin Pompen er toe dat de marktpositie, het productportfolio en de expertise van Heleon Group verder groeit. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënisch procescomponenten waaronder buizen, leidingcomponenten, afsluiters, slangen en pompen vult de kennis en het assortiment van Spin Pompen het aanbod van Heleon Group perfect aan.”

Aandelen

Heleon Group verwerft een belang van zeventig procent in Spin Pompen dat een omzet heeft tussen de zes en zeven miljoen euro en werkgelegenheid biedt aan tien medewerkers. Heleon Group neemt de aandelen over van huidige eigenaren van Spin Pompen Emile Koster en Dick Kieneker, die als minderheidsaandeelhouders voor de lange termijn aan het bedrijf verbonden blijven. Samen met het bestaande managementteam blijven zij actief betrokken bij de verdere groei en professionalisering van de organisatie. “Met de komst van Heleon Group gaan we een nieuwe fase in waar ik erg naar uitkijk”, aldus Koster. “Beide bedrijven hebben sterk op elkaar lijkende culturen. Directie en medewerkers van zowel Heleon Group als Spin Pompen zijn afkomstig uit het vak en spreken elkaars taal.”

Toekomst

Volgens Koster ligt succes in het verleden en in de toekomst niet alleen in de techniek, maar in toegewijde technici die de essentie van hygiënische processen begrijpen. “Voor de toekomst is het belangrijk dat dit kennispeil hoog blijft. Dit is de basis van onze identiteit en waar wij onze positie in de markt aan te danken hebben. De synergie van ons bedrijf met de andere bedrijven binnen Heleon Group staat garant voor een krachtig kennisplatform en een grote speler in de markt van high-end procescomponenten. De gedeelde toewijding aan kwaliteit, service en innovatie zal ongetwijfeld bijdragen aan gezamenlijk succes en voldoen aan de behoeften van opdrachtgevers wereldwijd.“

Altijd op de hoogte blijven?