Hema verandert naam Vitamin Water op aandringen van Consumentenbond

3 november 2017

Hema gaat de naam van Vitamin Water veranderen in vitaminelimonade. Dit gebeurt op aandringen van de Consumentenbond. De bond spoort ook andere fabrikanten die limonade als water verkopen aan om de naam aan te passen. Dit zijn AKOM Ankla Oldenzaal BV (Tasting Good vitamin water), Aldi (Top Aqua Vitamine water), Lidl (Saskia vitamine water) en Vrumona (Sourcy Vitaminwater).

De Consumentenbond startte eind september de campagne 'Dit deugt niet' voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen. De bond roept consumenten op om de petitie voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen te tekenen. Bart Combée, directeur Consumentenbond op de site: ‘Het is belangrijk dat producenten eerlijk zijn op hun verpakkingen, zodat je als consument weet wat je koopt. Wij zijn dan ook blij met deze stap van Hema."

Ook andere fabrikanten hebben aangegeven hun verpakkingen te gaan wijzigen. Zo komt op de voorkant van Healthy People Cranberry, dat voor 80 procent bestaat uit appelsap, ook appel te staan. En ook Albert Heijn gaat de naam van zijn biologische kruidenthee, dat niet uit kruiden bestaat maar uit een deel sap en een deel water, aanpassen.

*Foto: Een HEMA-filiaal op station Leiden Centraal, Maurits90, Wikimedia

Lees ook:

Consumentenbond start petitie voor eerlijke informatie op voedselverpakkingen (27 september 2017)

Altijd op de hoogte blijven?