Innovatielab Avebe geopend in Groningen

1 oktober 2018

Op vrijdag 28 september werd het nieuwe innovatiecentrum van Avebe geopend op de Zernike Campus in Groningen. Hiermee wil de coöperatie een ‘hotspot van innovatie’ realiseren, in de eerste plaats op het gebied van eiwit en zetmeel uit aardappels.

Avebe heeft alle labfaciliteiten naar het nieuwe gebouw verhuisd. Daarbij zijn de lijnen kort met nabije hogescholen en kennisinstellingen als de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen, zodat er veel ruimte is voor samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Innovatiecentrum

Naast de eigen kantoren en laboratoria van Avebe, is er in het gebouw ook ruimte voor startups in het Innolab Agrifood, ontwikkeld door Campus Groningen en partners. Jonge ondernemers en studenten hebben daar de beschikking over labfaciliteiten, maar kunnen ook ondersteuning krijgen op het gebied van strategie, ondernemen en intellectueel eigendom.

Avebe

Avebe is een commerciële coöperatie van zetmeelaardappeltelers en richt zich uitsluitend op het winnen van zetmeel en eiwit uit aardappels. Deze ingrediënten worden met name afgenomen door voedingsmiddelenproducenten.

Altijd op de hoogte blijven?