Jacobs Douwe Egberts introduceert aluminium koffiecapsules

31 mei 2017

Jacobs Douwe Egberts introduceert aluminium koffiecapsules van L’Or voor Nespresso koffiemachines. In juni komen er ook aluminium capsules voor het merk Douwe Egberts. Volgens het bedrijf bieden de aluminium capsules een intensere espressobeleving met beter behoud van het aroma en een rijkere crèmelaag dan de bestaande plastic capsules.

Koffiecapsules

De capsules worden verkocht in de supermarkten en online kanalen van retailers. Het is voor het eerst dat op deze grote schaal aluminium capsules met kwalitatief hoogwaardige koffie verkrijgbaar. De L’Or capsules zijn verkrijgbaar in dertien melanges op basis van exclusief geselecteerde L’Or koffiebonen. De Douwe Egberts variant krijgt zes varianten.

Groeiend marktsegment

In 2010 lanceerde Jacobs Douwe Egberts als eerste in de supermarkt met succes L’Or espresso capsules die geschikt zijn voor gebruik in Nespresso koffiemachines. Daarmee werd de markt geopend voor dit sterk groeiende koffiesegment. Jacobs Douwe Egberts heeft zowel de blends als de capsule verder ontwikkeld. Onlangs werden de aluminium capsules al succesvol gelanceerd in Frankrijk en Spanje.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?