Kaaspakhuis FrieslandCampina verloren, kaasmakerij gespaard

31 juli 2014

Het kaaspakhuis van FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster is bij de brand op 29 juli bij FrieslandCampina Cheese in Gerkesklooster volledig verloren gegaan. De kaasmakerij is gespaard gebleven.

"Het lijkt erop dat de kaasmakerij en andere onderdelen van het complex door de grote inzet van de brandweer uit de hele regio behouden is gebleven", stelt FrieslandCampina.

De brand ontstond dinsdagochtend rond 7.45 uur. De brandweer gaf 17 uur later, om 1.45 uur, het sein brandmeester. De hele nacht en woensdag

heeft de brandweer nageblust.

Inspectieteams zijn gisteren begonnen met het opnemen van de situatie in de verschillende afdelingen. Aan de hand daarvan zal besloten worden welke onderdelen van de productielocatie op welke termijn weer in gebruik genomen kunnen worden.

FrieslandCampina heeft de medewerkers woensdag op de locatie opgevangen en zoveel mogelijk ingezet bij controle van de apparatuur, de eerste schoonmaak en herstelwerkzaamheden.

De melk van de boeren die nu niet op de locatie in Gerkesklooster kan worden verwerkt, wordt verdeeld over andere FrieslandCampina productielocaties.

Lees ook:

Brand bij FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster (29 juli 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?