Kennisprogramma tijdens Packaging Innovations 2023

10 februari 2023 Redactie Food

De vakbeurs Packaging Innovationbiedt naast een beursvloer ook een kennisprogramma. Regelgeving, minimalisatie- en optimalisatie van verpakkingen en diverse innovaties hierin voeren hierbij de boventoon.

“Maar we gaan verder dan dat. Ariane van Mancius van Now New Next (NNN) en Caroli Buitenhuis van Green Serendipity pakken gezamenlijk de handschoen op om duurzame verpakkingsvraagstukken op de vloer op te lossen”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen namens Packaging Innovations.

Green Serendipity

Green Serendipity helpt bedrijven bij het ontwikkelen van circulaire verpakkingsconcepten die aan deze eisen voldoen en adviseert bij het maken van lange termijn strategieën die hierbij passen. Caroli Buitenhuis richt zich hierbij specifiek op duurzaam geproduceerde natuurlijke grondstoffen voor retail verpakkingsmaterialen. Een expert die haar kennis op 5 en 6 april beschikbaar stelt ten behoeve van de bezoekers van Packaging Innovations.

Now New Next (NNN)

Now New Next (NNN) is een expert op trendanalyse, positionering, merk-identiteit en 2D/3D verpakkingsdesign. Van den Nieuwenhuizen: “NNN gaat zich inzetten voor live content gedurende het event. Een tweetal reeds afgestudeerde verpakkingsdeskundige van HAS Green Academie nemen je mee over de beursvloer en maken reels en andere relevante innovatieve content. Daarnaast gaat Now New Next tijdens de beursdagen op zoek naar 10 verpakkingstrends, welke later worden gedeeld.”

Vragenuurtje(s)

NNN in de persoon van Ariane van Mancius staat tevens samen met Caroli Buitenhuis van Green Serendipity op de beursvloer om vragen rondom duurzaam verpakken gezamenlijk aan te pakken. De twee experts hebben een enorme hoeveelheid aan ervaring in de verpakkingsindustrie en hebben in het verleden al vaker succesvol samengewerkt. De twee dames nodigen bezoekers van harte uit voor een gesprek tijdens Packaging Innovations 2023.

Green Serendipity en Now New Next in het kennisprogramma

Green Serendipity speelt op 6 april in op een Greennovation Symposium. Tijdens dit symposium, bestaande uit een aantal pitches van innovatieve duurzame bedrijven, ligt de focus op fossiel-vrije verpakkingen. De inzet van gerecycled materiaal is daarbij van groot belang maar niet voor iedere verpakking geschikt of mogelijk. Wat zijn voorbeelden van materialen en verpakkingen gemaakt van duurzaam geproduceerde natuurlijke grondstoffen? En hoe kunnen deze materialen gerecycled worden en/of afbreken zonder dat het microplastics oplevert voor volgende generaties?

NNN trapt op zowel 5 als 6 april het programma af met een sessie waar bezoekers antwoord krijgen op vragen als ‘Hoe verpakt Gen Next?’ en ‘Wat zijn de wensen en eisen van de nieuwe generatie ten aanzien van verpakkingen? Zowel op het gebied van 2D design, 3D structureel design duurzaamheid, fonts, claims en nog veel meer.’ De tweede sessie zoomt in op de trends in duurzame verpakkingen. Ariane van Mancius neemt de bezoekers mee in een wervelend verhaal aan de hand van de 6 R-en van de ladder van Lansink en geeft inzichten hoe deze toegepast kunnen worden door fabrikanten en merkeigenaren. Een heldere blik op het probleem en de oplossing.

Packaging Innovations

Packaging Innovations biedt een podium voor merk-identiteit, verpakkingsdesign en reductie in plastics.  Deze vakbeurs vindt op 5 & 6 april 2023 tegelijkertijd plaats met de verpakkingsbeurs Empack in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

Altijd op de hoogte blijven?