Beeld: Agenlaku Indonesia via Unsplash

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Kamer van Koophandel (KVK) starten de Business Challenge Innovatief Verpakken. Bedrijven dienen een verpakkingschallenge in, waarna ze in contact komen met partijen die oplossingen bieden.

De uitdagingen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met duurzaamheid en het design van verpakkingen, ontwikkelingen van nieuwe verpakkingsmaterialen of de verwerking en recycling van verpakkingsafval, aldus KIDV-directeur Chris Bruijens in het nieuwsbericht op KIDV.nl. Door in contact te komen met andere innovatieve verpakkingsbedrijven, start-ups, scale-ups, zelfstandige ondernemers en MKB-ondernemingen, kun je denk- en doekracht bundelen en innovaties in een hogere versnelling zetten. Dat is dan ook het doel van KIDV en KVK met deze challenge. 

Bedrijven kunnen tot 1 mei hun challenge indienen. Vervolgens maakt de KVK op 7 juni de inzendingen openbaar op het innovatieplatform. Partijen kunnen daarna op de ingestuurde uitdagingen reageren en met de deelnemers in contact komen. Op 12 juli selecteren KIDV en KVK de beste oplossingen en op 23 juli organiseren de partijen een ontmoeting tussen de deelnemers en de geselecteerde partijen.

Meer informatie en opgeven: klik hier.

Altijd op de hoogte blijven?