Lamb Weston/Meijer komt met eigen duurzaamheidsagenda

22 april 2021 Redactie Food

Lamb Weston/Meijer heeft een haar duurzaamheidsverslag 2019-2020 gepubliceerd, met daarin de Duurzaamheidsagenda 2030. Daarin staat onder meer dat de leverancier van diepgevroren aardappelproducten in 2030 de CO2-uitstoot met 42 % gereduceerd wil hebben ten opzichte van referentiejaar 2008. Daarnaast moet de carbon footprint van haar producten – van veld tot vriezer – met 22 % zijn teruggedrongen.

Leidraad voor de Duurzaamheidsagenda 2030 zijn de Ontwikkelingsdoelen van de VN. Op basis daarvan stelde het bedrijf drie zogenoemde ‘wereldwijde uitdagingen’ voor zichzelf op om te tackelen: Gebalanceerd Dieet, Geen Verspilling en Klimaatactie.

Weinig verrassend ziet Lamb Weston/Meijer in een gebalanceerd dieet een belangrijke rol weggelegd voor de aardappel. Door zoveel mogelijk van de van nature aanwezige voedingsstoffen in haar aardappelproducten te behouden, wil het bedrijf hieraan bijdragen.

Lamb Weston/Meijer zegt zich te committeren haar eigen voedselverspilling te halveren en minder of betere (minder verspillende en vervuilende) verpakkingen te gebruiken tussen nu en 2030.

Naast het verkleinen van de eigen carbon footprint, wil Lamb Weston/Meijer ook de watervoetafdruk van het bedrijf verkleinen. Daarnaast wil het bedrijf duurzamer inkopen.

 

Changemakers

In dit gehele proces spelen de zogenoemde Changemakers een belangrijke rol. Deze groep zal uitgroeien van de huidige 2 % van het personeelsbestand naar 10 %; deze medewerkers begeleiden hun collega’s naar het beter bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Altijd op de hoogte blijven?