Lantmännen-Unibake gaat na brand fabriek herbouwen

16 oktober 2015

Producent van bakkerijproducten Lantmännen-Unibake gaat de fabriek in het Belgische Londerzeel herbouwen. De productiefacilititeit ging op 17 juni 2015 verloren bij een grote brand.

 

De heropbouw werd vandaag aangekondigd op een speciale bijeenkomst van de ondernemingsraad. Het bedrijf investeert in een eerste fase in twee efficiënte productielijnen. De geplande heropbouw zal starten in 2016.

"We zijn opgelucht dat de Lantmännen-Unibake groep heeft besloten om de site in Londerzeel opnieuw op te bouwen. Dit getuigt van het vertrouwen van de groep in de expertise die onze medewerkers over de jaren heen in Londerzeel werd opgebouwd", zegt Lieven Breemeersch, Division Director Lantmännen-Unibake.

Lantmännen Unibake

Lantmännen Unibake is de nummer twee van de industriële bakkerijproducten in Europa en produceert voor de retail, de foodservice en de voedingsindustrie. Het bedrijf heeft 37 industriële bakkerijen in 14 landen en heeft 5.800 werknemers.

In België heeft Lantmännen Unibake drie bakkerijen in Londerzeel, Moeskroen en Brussel. Vanuit België wordt ook de Nederlandse markt aangestuurd. Het kantoor van Lantmännen Unibake Nederland is gevestigd in Waalwijk.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over braden bij foodfabrikanten

Altijd op de hoogte blijven?