Food Technology: Mogelijkheden van 3D-printing in food

30 januari 2023 Redactie Food

Welke mogelijkheden bieden 3D-printers in food? Daarover geeft Kjeld van Bommel van TNO een lezing tijdens Food Technology, de vakbeurs voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie.

3D Food Printing biedt grote kansen, voor zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument. In de lezing van Kjeld van Bommel worden voorbeelden gepresenteerd van verschillende soorten printers en applicaties waar TNO samen met haar partners aan heeft gewerkt of momenteel aan werkt. Voorbeelden zijn printers voor high-end zoetwaren, gepersonaliseerde voeding, eiwitstructurering en het creëren van vleesvervangende producten.

Over de spreker

Kjeld van Bommel behaalde zijn PhD Organic Chemistry aan de Universiteit Twente in 2000. Na een postdoc in Japan keerde hij terug naar Nederland om aan de slag te gaan bij Biomade Technology, waar hij onderzoek deed naar gelformuleringen voor toepassingen in de farma.
Hij trad in 2006 in dienst bij TNO, waar hij aanvankelijk werkte aan de thema's encapsulation en controlled release. In 2010 stapte hij over naar de afdeling Equipment for Additive Manufacturing van TNO waar hij het onderzoek naar 3D Food en later Pharma printing hielp opstarten.

 Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom naar Food Technology.

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?