Lezing Food Technology: Vertigo Technologies

24 maart 2022 Redactie Food

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI licht lezingen uit die tijdens het evenement gegeven worden.

Luca Galatro is CEO van Vertigo Technologies en geeft de lezing Fresco Microwave Sensing – Reducing fruit waste with microwaves.

Vers fruit ziet van buiten vaak goed uit, zelfs als de interne kwaliteit onvoldoende is. Hierdoor wordt meer dan 10% van al het geproduceerde fruit verspild, vanwege de op monsters gebaseerde tests die fruit moet ondergaan. Om deze verspilling te verminderen, introduceert Vertigo Technologies een nieuwe op microgolven gebaseerde detectietechniek, genaamd fresco, die het mogelijk maakt om niet-invasieve eigenschappen te bepalen, zoals het rijpingsstadium, de houdbaarheid of interne gebreken, op een snelle en efficiënte manier.

Registreer voor Food Technology, het event voor higtech innovaties binnen de voedingsmiddelenindustrie. 

Registreer uw gratis bezoek

Altijd op de hoogte blijven?