Lypack ziet groeikansen door overname

6 september 2011

LEEUWARDEN - De gedeeltelijke overname van Lypack door het Chinese Ausnutria biedt mogelijkheden om wereldwijd verder te groeien in babyvoeding onder private label.

Dat zegt Lypack-directeur Gerrit Bijlsma in vakblad EVMI.

In maart tekende Ausnutria een contract met Lypack-moeder Hyproca Dairy Group voor de overname van 51 procent van de aandelen van het moederberijf.

Volgens Ids Jorna van de Hyproca Dairy Group biedt de samenwerking beide partijen mogelijkheden. “De Chinezen verzekeren zich van een gegarandeerd veilig product van hoogwaardige kwaliteit. Voor ons biedt de samenwerking mogelijkheden de Chinese markt nog beter te bedienen met onze producten.”

Mede door de melamine-affaire zijn Chinese bedrijven als Ausnutria druk gaan zoeken naar andere leveranciers. “Nederland springt eruit als het gaat om kwaliteit”, aldus Jorna.

Er liggen al plannen klaar voor verder ontwikkeling van de babyvoedingfabriek in Leeuwarden. “Vanaf deze maand gaan we over op een drieploegensysteem”, stelt Bijlsma. Ook uitbreiding van de fabriek wordt niet uitgesloten.

Lees meer over Lypack in de reportage in het septembernummer van EVMI
Inhoud

Lees ook:
Weer melamine-melkpoeder in China (28 april 2011)

Lyempf maakt doorstart met Hyproca (26 april 2011)

China sluit helft zuivelbedrijven (4 april 2011)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over voeding in China

Alle berichten over babyvoeding

Altijd op de hoogte blijven?