Magioni Pizza gaat zelfstandig verder

2 november 2022 Redactie Food

Het Amsterdamse bedrijf Magioni, bekend van haar pizzabodems vol groente, gaat vanaf 1 november zelfstandig verder. Dat gaat Magioni doen in nauwe samenwerking met Danerolles. De twee bedrijven hebben een vergelijkbaar businessmodel, kennis van de koelverse markt, complementair productportfolio en zijn gevestigd rond Amsterdam.

Na enkele jaren als zelfstandige onderneming te hebben geopereerd, heeft Dr. Oetker in 2019 een meerderheidsbelang verkregen in Magioni. Hiermee kon Magioni verder werken aan haar internationale groeiambities. Een strategische heroriëntatie van Dr. Oetker wees uit dat het voor beide partijen beter zou zijn om de wegen te scheiden. Dr. Oetker blijft bij de kernactiviteit vriesverse pizza’s en Magioni richt zich op het koelschap. Daarbij gaat de nauwe samenwerking met Danerolles de groeiambities van Magioni helpen.

“We zijn blij met de conclusie die we gezamenlijk hebben getrokken om weer als zelfstandig bedrijf door te gaan en daarbij een samenwerkingspartner te zoeken. Een focus op eigen kernactiviteiten is uiteindelijk voor zowel Dr. Oetker als voor ons een randvoorwaarde voor succesvolle doorgroei”, aldus Lisa Veen, Head of Magioni.

Samenwerken

“In Danerolles hebben we de ideale partner gevonden om onze ambities waar te maken. Het ondernemende van dit bedrijf, gecombineerd met de kennis en het netwerk in de Europese markt voor verse merkdeegwaren, maakt dat we veel van elkaar kunnen leren. En elkaar op die manier kunnen versterken. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking”, aldus Lisa Veen, Head of Magioni.

“Het afgelopen jaar is het ons gelukt om het aandeel aan groente in onze verse pizzabodems te verhogen naar zo’n 45%. Het is goed om nu stil te staan bij onze verzelfstandiging, maar vanaf morgen gaan we gewoon weer verder met waar we goed in zijn”, aldus Veen, “Gezondere pizzabodems maken, die passen in een evenwichtige levensstijl zonder concessies”.

Altijd op de hoogte blijven?