Marjolein Brasz vervangt vanaf 1 augustus Roger van Hoesel als directeur van Foodvalley NL. Brasz heeft ervaring in verschillende business development- en managementfuncties waarbij innovatie centraal stond. Zo was ze commercieel manager bij AEB Amsterdam en hoofd van het circulair programma van de Amsterdam Economic Board.

Brasz: “Nederland is in de positie om een belangrijke rol te spelen in de wereldwijze transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We hebben veel ervaring, kennis en een goede reputatie. Omdat we gewend zijn om de samenwerking aan te gaan tussen verschillende sectoren en ketens is onze innovatieve kracht immens. Het is nu van wezenlijk belang om deze kracht te gebruiken ten gunste van onderzoek, business en de versnelling van de transitie.”

Foovalley NL

Foodvalley NL werd in 2004 opgericht en vormt een businessnetwerk voor bedrijven in de agri- en foodbranches. Het vormt een brug voor bedrijven van alle groottes om samenwerkingen op het gebied van kennis, faciliteiten en partnerschappen aan te gaan. Dit doet Foodvalley onder door projecten te starten, gedeeld stands op beurzen te faciliteren en innovatie-scans aan te bieden. Het bedrijf heeft tot doel is om innovatie op vier gebieden te versnellen, namelijk circulaire landbouw, voedsel en gezondheid, eiwittransitie en ‘smart and digital technology’.   

Altijd op de hoogte blijven?