McCain neemt CêlaVíta over

24 juli 2012

HOOFDDORP - McCain Foods Holland wil CêlaVíta overnemen van Bieze Food Groep.

CêlaVíta heeft een productievestiging in Wezep en heeft meer dan 300 medewerkers. CêlaVíta levert koelverse aardappelproducten aan retail, foodservice en industrie in Europa en is volgens McCain marktleider in de Benelux.

Na voltooiing van de overname wordt CêlaVíta een volle dochteronderneming van McCain Foods Holland, dat onderdeel is van McCain Foods Limited. De bedrijfsnaam en de merknamen CêlaVíta en La Menute blijven een hoofdrol spelen, stelt McCain.

Aanbod uitbreiden

“Door de overname van deze gerespecteerde en leidende speler in de industrie kunnen we ons aanbod verder uitbreiden en een leidende leveringspositie op de Europese markt voor verwerkte aardappelproducten innemen”, zegt Jean Bernou, CEO van McCain Continental Europe.

"Samen met McCain kunnen we onze producten voor onze klanten nog aantrekkelijker maken, zowel in de retail, foodservice en industrie", meent Martin Zwinkels, managing director van CêlaVíta.

McCain 

McCain Foods Holland heeft meer dan 450 medewerkers in dienst op 2 productielocaties in Lelystad en Lewedorp en het  kantoor in Hoofddorp.

Het Canadese Moederbedrijf McCain Foods Limited is naar eigen zeggen ’s werelds grootste fabrikant van diepvries-aardappelspecialiteiten. Het bedrijf heeft meer dan 19.000 medewerkers en 50 productiefaciliteiten op 6 continenten. McCain heeft een jaaromzet van ruim 6 miljard Canadese dollars (bijna 5 miljard euro).

De voorgenomen overname is onder voorbehoud van een advies van de ondernemingsraden en overige wettelijke verplichtingen, stelt het bedrijf. Welk bedrag gemoeid is met de overname is niet bekendgemaakt.

Lees ook:

CêlaVíta neemt H&H Food over (27 maart 2009)

 

Altijd op de hoogte blijven?