Mead Johnson in handen van Reckitt Benckiser

13 februari 2017

De Amerikaanse fabrikant van babyvoeding Mead Johnson Nutrition wordt overgenomen door het Britse Reckitt Benckiser. Het Europese hoofdkantoor van Mead Johnson is gevestigd in Amsterdam en in Nijmegen heeft de onderneming een productielocatie.

Reckitt Benckiser betaalt bijna 18 miljard dollar voor Mead Johnson Nutrition. Reckitt produceert French's mosterd, Strepsils en pijnstiller Nurofen, maar is ook de fabrikant van merken als Durex en Calgon.

In 2008 was er sprake van dat Nestlé Mead Johnson zou overnemen, nadat er eerder berichten waren over een fusie van Numico met Mead Johnson. In 2014 gingen er geruchten dat Danone belangstelling zou hebben voor Mead Johnson.

Nu komt de onderneming dus in handen van een bedrijf dat zich niet uitsluitend met voedingsmiddelen dan wel meer specifiek babyvoeding bezighoudt.

Mead Johnson produceert onde meer voeding voor kinderen met koemelkallergie onder de merknaam Nutramigen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van Mead van ongeveer 3,7 miljard dollar, de helft daarvan in Azië. Met name China wordt gezien als een groeimarkt.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?