Bakkers in bedrijf organiseert in samenwerking met Koopmans Meel een webinar over meergranenmixen en meel van lokaal geteelde tarwe.
In het online seminar staat de ontwikkeling van de meergranenmixen onder merknaam Premax centraal. Ook is er aandacht voor de groeiende mogelijkheden die bakkerijen krijgen om hiermee een eigen stempel op de producten te drukken.
Lokaal geteeld
Daarnaast wordt uitgebreid ingegaan op meel gemaakt van lokaal geteelde tarwe. Onder andere Meester Boulanger Wietse Schiere (foto) behandelt het hoe en waarom van ‘lokaal’ meel. Ook gaat hij in op de vrijheid die een bakkerij heeft met de receptuur, als gewerkt wordt met Premax.
Interactief
Het webinar wordt gehouden op woensdag 23 september; de uitzending start om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur. Het is gratis te volgen via www.foodwebinar.nl.
De presentatie is in handen van Hilco Wagenaar, hoofdredacteur van Eisma-titel Bakkers in bedrijf. Het webinar is interactief. Dat betekent dat kijkers live vragen kunnen stellen.
Lees ook:
- Onderzoek naar invloed volkoren op veerkracht (3 juni 2015)
- Lagere sterftekans door consumptie volkoren (8 januari 2015)
- McDonald’s Italië komt met ‘streek’burger (5 december 2013)