Mérieux NutriSciences neemt duurzaamheidsexpert Blonk over

11 april 2023 Redactie Food

Mérieux NutriSciences kondigt de overname aan van Blonk, een internationale expert in duurzaamheid van voedselsystemen. Blonk ondersteunt organisaties om hun milieu-impact in de agri-food waardeketen beter te begrijpen door het aanbieden van LCA-gebaseerd advies (Life Cycle Assessment) en het ontwikkelen van op maat gemaakte software tools op basis van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en gegevens.

Verduurzaming van voedselsystemen wordt steeds urgenter met een groeiende wereldbevolking die tegen 2025 naar verwachting 10 miljard mensen telt. De regelgeving evolueert snel en bedrijven in de agrovoedingssector moeten kunnen rekenen op deskundige partners in voedselverduurzaming om hun transformatie op gang te brengen of te versnellen.

Blonk

Blonk werd opgericht in 1999 en telt vandaag 50 voedsel- en duurzaamheidsexperts, softwareontwikkelaars, data- en methodespecialisten, gevestigd in Nederland. In samenwerking met verschillende spelers in de voedselketen, van ingrediëntenproducenten tot voedselproducenten en retailers, heeft Blonk een bewezen trackrecord in het leveren van op maat gemaakt, wetenschappelijk onderbouwd advies en intelligente softwareoplossingen om de ecologische voetafdruk van producten te bepalen. In het bijzonder werken ze samen met internationale en overheidsorganisaties om sectorspecifieke normen te definiëren en databases te bouwen die een grondige beoordeling van de milieu-impact van voedingsproducten mogelijk maken.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Duurzaamheidsvisie

Nicolas Cartier, CEO van Mérieux NutriSciences: "Duurzaamheid is de kern van de visie, missie en business roadmap van Mérieux NutriSciences, die wordt benadrukt door onze ESG-verplichtingen voor ‘Better Food. Better Health. Better World.’ Onze ambitie is om de referentiepartner te worden voor op wetenschap gebaseerde duurzaamheidsoplossingen in de voedingssector om de overgang naar positievere voedselsystemen te ondersteunen. Met zijn specifieke ervaring in normdefinitie en gegevensverzameling voor de agrovoedingssector, consolideert Blonk strategisch onze bestaande capaciteiten op het gebied van ecologische voetafdruk en verrijkt het de duurzaamheidsoplossingen die we al aanbieden in verpakkingen, nieuwe voedselalternatieven, verantwoord inkopen en bodemgezondheid, alsook transparante etikettering."

Hans Blonk - CEO en oprichter van Blonk: "Ik ben blij dat ik mijn missie om van de voedingsindustrie een duurzamere business te maken kan voortzetten en versterken door het creëren van de nodige kennis, capaciteit en technische infrastructuur om de milieu-impact aanzienlijk te verminderen."

Altijd op de hoogte blijven?