Mettler-Toledo Productinspectie presenteert de X2-serie X-ray systemen voor producenten van voedingsmiddelen voor een betere productveiligheid. De X2-serie bestaat momenteel uit twee X-ray systemen. Producenten kunnen software gebruiken die langer meegaat.  

De X2-serie helpt bij het voorkomen van product recalls. De X-ray inspectietechnologie kan een groot aantal verontreinigingen detecteren, zoals glas, metaal, steen, bot, kunststof en rubber, terwijl er tegelijkertijd diverse kwaliteits- en integriteitscontroles worden uitgevoerd. 

Intelligente software 

De geavanceerde ContamPlus™-software ondersteunt een innovatief inspectieproces dat producten op allerlei soorten verontreinigingen scant, dus niet alleen op de verontreinigingen die tijdens de eerste automatische productinstelling werden geoptimaliseerd. De automatische instelling detecteert moeilijk detecteerbare productvreemde deeltjes en werpt alleen de verontreinigde producten uit. 

ContamPlus™ vereenvoudigt de instelling van nieuwe producten met slechts enkele doorgangen, zonder dat daar een ingewikkelde programmering of uitgebreide training voor nodig is. De productgegevens worden opgeslagen en kunnen eenvoudig worden teruggehaald voor probleemloze en snelle productwisselingen die de downtime minimaliseren en de productiviteit verhogen.  

Industrieel ontwerp 

Elk technisch detail van de X2-serie is geoptimaliseerd. Het ontwerp is gebaseerd op een nieuwe productinspectie-kamer en een modulair mechanisch ontwerp dat aan de voorkant volledige toegang biedt tot de meest voorkomende handelingen. Het systeem biedt allerlei nieuwe functies om de processen te verbeteren, zoals voor product handling en de reinigings- en onderhoudsroutines. De X2-systemen met een standaard lengte- en hoogteconfiguratie worden aangevuld door ontwerpen op maat die aan de behoeften van de klant kunnen worden aangepast. 

Producenten van voedingsmiddelen kunnen het onderhoud en de benodigde training aanzienlijk reduceren dankzij het hygiënische ontwerp van de X2-serie dat aan de voorzijde opengaat. Deze oplossing is ontworpen voor een efficiënte reiniging en maakt het voor operators eenvoudig om reguliere onderhoudsroutines uit te voeren De transportband kan snel en zonder gereedschap worden verwijderd door de spanning met de hendel op de toevoerrol te verlagen. De loodvrije gordijnen met lage wrijving zorgen ook voor een soepele productovergang door de machine. De aanwezigheid van deze gordijnen wordt voortdurend bewaakt om de operator te beschermen.  

Compliance 

Met de X2-serie kunnen producenten eenvoudig aan de wet- en regelgeving voldoen dankzij ProdX™, de datamanagementsoftware die volledige traceerbaarheid levert via een audittrail en een database met geregistreerde afbeeldingen. De inspectie van verontreinigde producten wordt ook eenvoudig gemanaged met de nieuwe roestvrijstalen uitwerpbak, waarin producten die niet aan de normen voldoen op veilige wijze worden verzameld om verontreinigingen op de productielijn te voorkomen. De producenten kunnen dan naderhand het product en de verontreiniging onderzoeken.  

De X2-serie wordt in Europa geproduceerd en bestaat uit twee modellen: de X12 en de X32. Beide modellen zijn verkrijgbaar met een lijnlengte van 800, 1300, 1800 en 2000 mm: 

X12 High Performance X-ray systeem: dit hoogwaardige X-ray inspectiesysteem met één baan wordt standaard geleverd en is verkrijgbaar tegen een ongelooflijke prijs, compleet met de HiGain detector die scherpere afbeeldingen genereert voor een uitstekende detectie van verontreinigingen.

X32 Advanced X-ray systeem: dit X-ray inspectiesysteem heeft een verbeterde gevoeligheid voor uitstekende productintegriteitsprestaties, wordt geleverd met de HiGain+ detector en is verkrijgbaar in standaard en aangepaste configuraties, met één of meerdere banen. 

Altijd op de hoogte blijven?