Mettler Toledo op Anuga FoodTec 2018

5 februari 2018

Mettler Toledo presenteert op de Anuga FoodTec 2018 de nieuwste oplossingen voor productinspectie, controlewegen en analyse voor de voedingsmiddelenindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot 23 maart in Keulen.

Miriam Krechlok, Head of Marketing Mettler Toledo Productinspectie Duitsland: "Wij ondersteunen de voedingsmiddelenindustrie over de hele waardeketen met oplossingen voor het laboratorium, industrieel wegen en productinspectie, om de veiligheid, productiviteit en kwaliteit van hun processen te optimaliseren. Bezoekers van de beurs Anuga FoodTec wacht op deze gebieden een uitgebreid, divers en ultramodern productportfolio waarbij ze kunnen kennismaken met onze nieuwste innovaties."

X-ray inspectie

Tijdens Anuga FoodTec 2018 presenteert Mettler Toledo een nieuw X-ray inspectiesysteem voor toepassingen in de productie van voedings- en geneesmiddelen. Het systeem beschikt over een uitmuntende gevoeligheid waardoor foutieve uitworpen geminimaliseerd worden. Bovendien is het systeem flexibel en kan het daardoor aan verschillende productieomgevingen aangepast worden.

Metaaldetectie

Aan de productielijn Dry Foods toont Mettler Toledo de prestaties van zijn vrije val metaaldetectiesystemen met de nieuwe functies Reduced Test (RT) Mode, eDrive™, Auto Test System (ATS) en Virtual Network Computer (VNC).

Bezoekers van de Anuga FoodTec kunnen aan de productielijn Wet Foods bovendien kennismaken met het nieuwste Profile Advantage metaaldetectiesysteem. Het systeem biedt de nieuwste metaaldetectietechnologie voor producten waarbij het zogenaamde 'producteffect' optreedt waardoor de gevoeligheid sterk reduceert. Denk hierbij aan producten die veel vocht bevatten, zoals kaas, vlees en conserven. De nieuwe multi-simultane frequentietechnologie onderdrukt het producteffect per individueel product en biedt hiermee tot 50 procent meer gevoeligheid.

Controleweegsystemen

Mettler Toledo biedt met de C-Serie, in drie modelseries, dynamische controleweegsystemen aan voor verschillende toepassingen en behoeften in de voedingsmiddelenindustrie.

Het controleweegsysteem C3130 uit de StandardLine van de C-serie dekt een weegbereik af tot 6 kg, bij een doorgangssnelheid van maximaal 200 producten per minuut, en richt zich op fabrikanten die op zoek zijn naar een oplossing voor de meest gangbare toepassingen voor controlewegen. Het controleweegsysteem C3130 is dankzij beschermingsklasse IP65 en de speciale, eenvoudig te demonteren transportbanden bijzonder gemakkelijk te reinigen.

Het combisysteem CM33 combineert het controleweegsysteem van de C33 PlusLine met een weegbereik tot 7,5 kg en een doorgangssnelheid van maximaal 300 producten per minuut met de Profile Advantage metaaldetectietechniek. De controleweegsystemen van de C33 PlusLine zijn verkrijgbaar in talrijke opties die zijn ontworpen op de verschillende eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Ondernemingen in de voedingsmiddelensector hebben bij de CM33 PlusLine de keuze uit drie metaaldetectiesystemen, om gewichtscontrole en de detectie van productvreemde deeltjes in één ruimtebesparend systeem te combineren.

Vision inspectie

Op Anuga FoodTec demonstreert Mettler Toledo aan de productielijn Packed Foods de vision inspectiesystemen V2410 Mosaic en V2622 Flex-Lite met nieuwe Smart-Camera-Generation. Ondernemingen in de voedingsmiddelensector kunnen met het compacte Inspectiesysteem V2410 Mosaic een volledige 360°-inspectie uitvoeren ter controle van etiketten en verpakking van ronde, niet uitgelijnde blikken/flessen. V2410 Mosaic controleert onder andere etiketten evenals 1D- en 2D-barcodes op aanwezigheid, leesbaarheid en juistheid.

De V2622 Flex-Lite is een modulair uitbreidbaar, vision inspectiesysteem dat een 100 procent controle van etiketten, vermeldingen en andere zichtbare verpakkingseigenschappen mogelijk maakt. V2622 Flex-Lite verifieert de volledigheid van de verpakkingsinhoud, telt producten en controleert de aanwezigheid van etiketten of banderollen. Mettler Toledo presenteert Flex-Lite V2622 in Keulen met de nieuwe generatie Smart Camera 300-serie, ontworpen en geschikt voor vision inspectie op hogesnelheidslijnen.

Industrieel wegen

De nieuwe dataverzamelingssoftware Collect+ voor statische weegschalen verzamelt productiegegevens van weegstations via ethernetverbinding en maakt deze centraal vereenvoudigd realtime toegankelijk. Weeggegevens en overige meetwaarden kunnen met Collect+ volgens de individuele eisen van de onderneming worden gevisualiseerd. Collect+ maakt zo prestatieverliezen transparant.

Laboratoriumanalyse

Met One Click biedt Mettler Toledo een intuïtieve toepassing die met een uniforme gebruikersinterface voor verschillende instrumenten het dagelijkse laboratoriumwerk vereenvoudigt. Door gecombineerde testen met een multiparametersysteem worden de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid geoptimaliseerd, kostbare tijd bespaard en de reglementaire toekenning van resultaten aan een proef gewaarborgd. Dichtheid, brekingsindex en pH-waarde van grondstoffen, tussen- en eindproducten zijn daarbij belangrijke parameters die in de kwaliteitscontrole- en proefnemingslaboratoria van de voedingsmiddelenindustrie exact bepaald moeten worden.

Altijd op de hoogte blijven?