DEERFIELD - Trident- en Stimorol-fabrikant Mondelez komt met een nieuwe oplossing voor een snellere afgifte van smaak en verfrissing in kauwgom: een 3D-kern van polymeer.
Bij normale kauwgom moet voor het vrijkomen van deze actieve stoffen eerst gekauwd worden. Met een 3D-object in de kauwgom hoeft dat niet meer. Dat meldt Confectionery news.
Gom in kauwgom heeft de neiging om actieve stoffen, als stoffen voor kleur, smaak, verfrissing of kruidenextracten, binnenin te houden.
Sommige fabrikanten lossen dit op door deze componenten in te kapselen of aan de buitenkant in de coating aan te brengen, zegt Mondelez. Dat maakt echter dat deze stoffen pas vrijkomen na kauwen.
Een 3D-object in de kern van de kauwgom valt bij plaatsing in de mond onder invloed van speeksel direct uit elkaar waardoor smaakstoffen en andere actieve stoffen sneller worden afgegeven.
Het aroma uit de kern geeft bovendien een voordurende en lange afgifte van smaak. Bij deze kauwgum maakt het niet meer uit of de stoffen ingekapseld zijn of niet.
Het object is gemaakt van hydrofiele polymeren (polyethyleenglycol oftewel PEG) met ten minste 1 actieve stof. De fabrikant heeft patent op de technologie aangevraagd.
Lees ook:
- Cadbury komt met reep die niet smelt (26 november 2012)
- Internationaal deel Kraft Foods wordt Mondelez (1 oktober 2012)
- Alternatief voor ‘fietsbanden’kauwgum (26 oktober 2010)
- Chocoladekauwgum is geen blijvertje (23 september 2009)