Nederlanders kopen weer eieren, buitenland nog niet

28 augustus 2017

De Nederlandse consument lijkt over de schrik van de fipronileieren heen te zijn. Uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) blijkt dat de eierverkoop in de supermarkten zich na een forse dip begin augustus weer hersteld heeft en zelfs 3 procent hoger ligt dan de in dezelfde week vorig jaar.

De omzet van eieren lag in de eerste week van augustus 36 procent en in de tweede week 12 procent lager in vergelijking met vorig jaar. Nadat de NVWA eind juli 180 kippenbedrijven blokkeerde omdat de verboden stof fipronil in de eieren was aangetroffen, haalden de supermarkten veel eieren uit de schappen. Ook het buitenland haalde eieren en producten met fipronileieren terug.

Op BNR zegt Hennie de Haan, voorzitter van voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders blij te zijn dat "het vertrouwen in Nederland gelukkig weer terug is", naar het lijkt. Ze voegt er aan toe dat het in het buitenland nog niet zo ver is. De eier-export valt nog tegen. "Dus voor ons als sector is de crisis nog niet voorbij."

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?