NEN zoekt experts voor geharmoniseerde normen verpakkingen en verpakkingsafval

3 november 2022 Redactie Food

Het internationale technisch comité CEN TC/261 SC/4 ‘verpakkingen en het milieu’ is begonnen met een geharmoniseerde methodologie op te stellen voor ‘recycleerbare plastic verpakkingen’ in Europa. Daarom zoekt NEN verpakkingen-experts. Tegelijkertijd ondergaat ook de richtlijn 94/62/EG een revisie. In deze richtlijn staan de EU-regels met betrekking tot het beheer van verpakkingen en verpakkingsafval.

Om de Nederlandse belangen te behartigen is NEN op zoek naar verpakkingen-experts die actief willen zijn in internationale werkgroepen bij CEN. Binnen een werkgroep werkt u met experts uit verschillende landen samen om een normdocument op te stellen. Specifiek met onder andere de doelstelling om zoveel mogelijk richtlijnen betreffende PET-, PE-, PP- en PS-verpakkingen te harmoniseren.

NEN zoekt experts met kennis van verpakkingsontwerp en functionaliteiten, sorteringsmogelijkheden, recycling-gedrag, die weten hoe specifieke soorten verpakkingen worden gescheiden (bijvoorbeeld karton gemixt met plastic) of kennis hebben van soortgelijke onderwerpen. De doelstelling is om richtlijnen te harmoniseren voor recycling en circulariteit en om te voldoen aan de interne Europese markt.

Meer informatie: www.nen.nl

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?