Nestlé biedt 20.000 jongeren baan of stage

28 juni 2013

BRUSSEL - Nestlé wil de komende jaren 20.000 jongeren aan een baan of stageplek helpen, om zo de jeugdwerkeloosheid terug te dringen.

Het Zwitserse concern presenteerde het plan aan de vooravond van de Eurotop over jeugdwerkeloosheid in Brussel.

“De overheden kunnen het probleem van de werkloosheid onder jongeren in Europa niet alleen oplossen, bedrijven moeten hier ook een steentje aan bijdragen,” stelt Nestlé-topman Laurent Freixe.

Gevolg van aanhoudende groei

“We willen een aanzienlijk aantal jonge mensen de kans bieden om binnen onze onderneming te leren en zich te ontwikkelen. Deze nieuwe kansen zijn het rechtstreekse gevolg van onze aanhoudende groei en investeringen in Europa”, aldus Freixe.

Nestlé wil met het plan tevens ervaring opbouwen in bedrijven waar de naoorlogse generatie binnenkort met pensioen gaat, vertelt hij.

Het bedrijf stelt zich ten doel om (tot 2016) 10.000 mensen in de leeftijd tot 30 jaar aan te nemen en daarnaast evenzovele stage- en opleidingsplaatsen te creëren.

Het plan voor banen en stageplekken gaat vooral gelden voor jongeren in Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Alle onderdelen en niveaus

Het gaat om functies binnen alle verschillende bedrijfsonderdelen en niveaus van Nestlé, van uitvoerenden op de werkvloer tot vertegenwoordigers en management.

Nestlé zoekt getalenteerde jonge mensen met professionele vaardigheden en een beroepsopleiding, maar ook afgestudeerden die na een opleiding op zoek gaan naar een eerste baan.

De nieuwe werknemers krijgen tevens een opleiding en loopbaanadvies aangeboden, evenals coaching door Nestlé-collega’s.

Nieuwe productiefaciliteiten

Nestlé heeft recent geïnvesteerd in een nieuwe fabriek voor Nescafé Dolce Gusto in de Duitse stad Schwerin en uitbreiding van de Nestlé Professional Davigel-fabriek in Noyal-Pontivy in Frankrijk.

Daarnaast zijn er nieuwe productielijnen in de Nescafé Dolce Gusto-fabriek in het Spaanse Girona om de productie van koffiecapsules te verdubbelen. 

Daarnaast gaat het concern de toeleveranciers aansporen om ook banen te scheppen voor jongeren. Nestlé stelt eveneens functies te blijven voorzien voor oudere werknemers, de mensen met vele jaren ervaring.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?