Nestlé botst met Amerikaanse FDA

19 december 2006

VEVEY - Nestlé verwerpt de kritiek van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) dat Good Start Infant Formula met ijzer, de minimaal voorgeschreven hoeveelheden calcium en fosfor niet haalt.

De FDA meldde Nestlé per brief dat uit hun tests bleek dat het product voor baby’s een hoeveelheid calcium heeft die zo’n 1,5 mg onder de minimaal vereiste 60 mg per 100 kilocalorieën zit. Fosfor zit zo’n 1 mg onder het minimum van 30 mg, dat de Amerikaanse wet voorschrijft.

Nestlé bestrijdt dit. ‘We hebben twee onafhankelijke tests laten uitvoeren door toplaboratoria en we kunnen de resultaten van de FDA niet bevestigen’, zegt een woordvoerder op Dairyreporter.com

De FDA-testresultaten zorgen voor een nieuw hoofdstuk in de affaire rond Infant Formula. Nestlé wordt er al jaren van beschuldigd babyvoeding op oneigenlijke gronden bij vrouwen in de derde wereld te promoten, als alternatief voor borstvoeding. Nestlé geeft ehcter op de eigen website aan dat borstvoeding buiten kijf het beste is voor baby’s.

Als Nestlé het product in Amerika niet uit de handel neemt, kan de FDA in het uiterste geval de hele voorraad in beslag nemen.

Het is nog onduidelijk wat de waarschuwing van de FDA voor de verkoop in Amerika betekent. Wel geeft Nestlé aan dat de beschuldigingen nooit invloed hebben gehad op de totale verkopen van het product.

Lees ook:
Nestlé boekt winstgroei (23 augustus 2006) 

Altijd op de hoogte blijven?