Nestlé stapt in kiwi-extracten

18 juli 2011

VEVEY - Nestlé Health Science heeft een minderheidsaandeel verworven in Vital Foods, dat gezondheidsproducten op basis van kiwi produceert.

Het Nieuw-Zeelandse Vital Foods, dat in 1991 is ontstaan, brengt Kiwi Crush en Phloe op de markt. Dit zijn 2 producten op basis van kiwi-extracten die, volgens klinische studues, effectief zijn bij het behandelen van constipatie.

Food en farmacie
Nestlé heeft Nestlé Health Science vorig jaar september opgericht. Het bedrijf zit hiermee op het raakvlak tussen food en farmacie.

Eerder begaven ook Unilever en DSM zich op dit pad. Unilever met de overname van Ampere Life Sciences en DSM met Amerikaans biotechbedrijf Microbia.

Eerdere overnames
De deelname van Nesté Health Centre in Vital Foods volgt op eerdere overnames door het Zwitserse concern in het afgelopen jaar, zoals die van Vitaflo en CM&D Pharma. Zeer recent is de overname van Prometheus Laboratories afgerond.

Welk bedrag er met de deelname is gemoeid, maakt Nestlé niet bekend. Ook brengt het concern niet naar buiten welke aanvullende afspraken er verder nog gemaakt zijn.

Lees ook:
Nestlé onderzoekt food en pharma schemergebied (29 september 2010)

Nestlé bouwt innovatiecentrum voor PPP (23 september 2010)

Belgen kweken nieuw soort kiwibes (26 september 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Nestlé

 

Altijd op de hoogte blijven?