Nestlé verkoopt belang in Givaudan

11 december 2013

ZÜRICH - Nestlé verkoopt zijn 10-procents belang in de Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan. De 926.562 aandelen gaan voor ruim 980 miljoen euro naar institutionele beleggers.

Nestlé kreeg het belang in 2002 in handen toen het zijn ingrediëntenbedrijf FIS voor een combinatie aan aandelen en contant geld verkocht aan Givaudan.  Sindsdien is de waarde meer dan verdubbeld, meldt Financial Times.

Kernactiviteiten

Nestlé is een van de grootste afnemers van de ingrediënten van Givaudan. Hoewel het concern tevreden is met zijn aandeel vindt het bedrijf het nu het juiste moment om het af te stoten. Nestlé wil zich concentreren op de kernactiviteiten.

Vorige maand verkocht Nestlé ook al een deel van de Jenny Craig activiteiten (onder meer gepersonaliseerde voeding) aan een Amerikaans investeerder. Volgens Reuters zou Nestlé ook af willen van PowerBar (energierepen).   

Ook in Nederland

In Nederland heeft Givaudan 2 vestigingen. In Naarden zetelt het voormalige hoofdkantoor van Quest International, dat in 2006 door Givaudan voor 1,6 miljard euro werd overgenomen van ICI. In Barneveld heeft het bedrijf een productielocatie voor smaakstoffen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?