Nieuw assortiment smaakstoffen perzik

10 september 2010

Aromaleverancier Sensient Flavors heeft de smaakprofielen van verschillende soorten perziken onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot een nieuw assortiment van vier smaakstoffen.

Gele perzik wordt gekarakteriseerd door de vlezige en sappige noten. Gele perzik heeft een smaakprofiel met een gebalanceerde zoet- en zuurheid. Witte perzik heeft subtiele bloemige noten. Deze smaak is vooral in trek in Azië maar de populariteit bij consumenten in Europa neemt toe.

De platte, wilde witte perzik heeft een fruitige en rijpe smaak met steenachtige noten, terwijl de gele nectarine een typische romige en bloemige gebalanceerde sappige smaak heeft met een lichte snoepachtige noot.

De smaakstoffen zijn bedoeld voor dranken met en zonder koolzuur en kunnen zowel in alcoholische als non-alcoholische dranken worden toegepast. “Perzik is onder consumenten één van de favoriete smaken. Het staat in de top-10 van populairste smaken van vruchtensappen, water met een smaakje en icetea. Voor icetea is het na citroen zelfs de tweede smaak”, legt Hans-Jürgen Sachs, general manager van Sensient Flavors Beverage Europe uit.

Altijd op de hoogte blijven?