HAS green academy organiseert Workshop Plantaardige eiwitten

22 september 2022 Redactie Food

HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

Het is niet haalbaar om al dit voedsel te produceren met de huidige balans tussen plantaardige en dierlijke eiwitten. Daarom moet er niet alleen meer voedsel geproduceerd worden, maar moet er ook een verschuiving optreden van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten.

HAS green academy doet als partner in the Green Protein Alliance en vanuit het lectoraat “Eiwittransitie in voeding” van Dr. iIr. Renske Janssen praktijkonderzoek naar de eiwittransitie. Door het lectoraat is kennis verzameld en ontwikkeld die tijdens de workshop wordt gedeeld. De workshop Plantaardige Eiwitten is interessant voor iedereen die te maken heeft met de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten in producten zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers.

Meer weten? Kijk op de website van HAS. 

Bron: HAS green academy

Altijd op de hoogte blijven?