Het nieuwe initiatief No Waste Army gaat de strijd aan tegen voedselverspilling op landelijk niveau. Om dat te kunnen doen zoekt oprichter Thibaud van der Steen, oprichter van platform Breda Maakt Mij Blij waarmee hij een nieuwe afzetmarkt voor reststromen creëert, minimaal 10.000 leden. 

No Waste Army biedt een oplossing voor boeren en telers die tegen problemen aanlopen op het gebied van voedselverspilling. Leden van het army ontvangen ieder kwartaal een box met daarin houdbare producten, gemaakt van reststromen. Van der Steen: “Hierbij moet je denken aan perensap van kromme peren en pastasaus gemaakt van paprika’s die net niet de juiste kleur hebben. Producten die misschien niet aan het ideale plaatje voldoen, maar wel heerlijk smaken.”  

Aanmelden voor No Waste Army kan via www.nowastearmy.nl en iedereen kan meedoen. Boeren en tuinders met reststromen en bijproducten kunnen zich daar ook melden, of via boerenclub ZLTO. In september worden de eerste boxen verstuurd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het O&O-fonds van Regio West-Brabant en door de subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit van de Gemeente Breda.

Altijd op de hoogte blijven?