Nieuw innovatie centrum Jan Zandbergen Group

12 april 2023 Redactie Vleesmagazine

Jan Zandbergen Group zet een nieuwe stap in de eiwittransitie met de opening van een nieuw innovatiecentrum. Op 30 maart vond de officiële opening plaats met het evenement ‘The Taste of Innovation’. Er waren lezingen van de Rabobank en Wageningen University en de genodigden konden proeven van zowel dierlijke als plantaardige eiwitinnovaties.

“Wij zijn een belangrijke speler in de wereldwijde eiwitvoorziening,” zei CEO Peter-Paul Zandbergen. “Dit innovatiecentrum is een plek waar onze afdelingen, klanten en instanties samenkomen. Waar we nieuwe producten kunnen ontwikkelen en verschillende manieren kunnen onderzoeken om deze te produceren met het oog op duurzaamheid.”

Innovatiecentrum

Het innovatiecentrum is gevestigd te Veenendaal in het hart van de Nederlandse 'Food Valley', waardoor Jan Zandbergen Group toegang heeft tot een aantal van de knapste koppen in voedseltechnologie en onderzoek. Zo zijn er al samenwerkingsverbanden opgezet met toonaangevende universiteiten en instanties zoals de Wageningen University en The Protein Community van regio Foodvalley. Daarnaast is synergie tussen de verschillende zusterbedrijven Divande en Future Food Group noodzakelijk voor vooruitgang, en dat is waar dit centrum voor Jan Zandbergen Group voor staat.

Taste of Innovation

Tijdens het openingsevenement, ‘The Taste of Innovation’, werden gasten meegenomen in de laatste actualiteiten, trends en uitdagingen binnen de voedselvoorziening. Zoals de groeiende vraag naar dierlijke eiwitten, met daarbij de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en een consument die vooral naar prijs kijkt. Naast de inspirerende lezingen van deskundigen, werden de gasten getrakteerd op een reeks innovatieve gerechten van zowel vlees als vleesopvolgers van het bedrijf. Ook konden intern gegeven verdieping sessies bijgewoond worden om meer te weten komen over hoe de organisatie te werk gaat om ervoor te zorgen dat haar producten op verantwoorde en duurzame wijze worden geproduceerd, zonder dat er concessies gedaan hoeven te worden op smaak, kwaliteit of gezondheid.

Experience Center

In het nieuwe innovatiecentrum bevindt zich onder andere een ‘Experience Center’, waar bezoekers kookdemonstraties en proeverijen kunnen bijwonen. Naast een volledig ingerichte professionele keuken met o.a. verschillende horecaovens en een indoor-BBQ, is er een volledig Research & Development onderzoekslab. Het eigen team van productontwikkelaars ontwikkelen nu al meer dan 100 producten per jaar en zullen dankzij deze nieuwe faciliteiten nóg meer mogelijkheden hebben. “Innovatie staat voorop, maar zowel bezoekers als onze medewerkers moeten zich op hun gemak voelen hier,” zegt Laurens Zandbergen, manager Marketing bij Jan Zandbergen Group. Zo kunnen medewerkers van het bedrijf sporten in de eigen gym, is er een uitgebreide bedrijfscatering, zijn de kantoortuinen ruim opgezet en heeft iedere collega een zit-sta bureau.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?