Op donderdag 3 oktober werd op de Biotech Campus in Delft een nieuw open innovatiecentrum geopend: Planet B.io. Dit centrum moet een vestigingslocatie worden voor zowel startende als gevestigde innovatieve biotechbedrijven, met een focus op duurzaamheid.

Bij Planet B.io zijn moderne kantoor- en labfaciliteiten aanwezig en startende ondernemingen hebben toegang tot biotechnologische kennis en opschalingsmogelijkheden. De initiatiefnemers van het innovatiecentrum zijn DSM, TU Delft, Gemeente Delft, Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter, die de Biotech Campus willen laten uitgroeien tot een hub voor duurzame innovatie. ‘We realiseren ons dat de transitie naar een duurzame economie om actie vraagt,’ zegt directeur Cindy Gerhardt. ‘Hier kunnen wij, als Planet B.io, concreet aan bijdragen. Het team van Planet B.io zorgt ervoor dat de unieke kennis en infrastructuur, aanwezig op de Biotech Campus Delft, breder beschikbaar komt.’

Duurzame biotech

Inmiddels hebben zich al een aantal bedrijven gevestigd bij Planet B.io. Zo werkt Veramaris aan duurzaam visvoer voor kweekvis op basis van algen, en produceert Avansya de caloriearme zoetstof Stevia op een duurzame manier, niet uit planten maar uit gistcellen. De start-up Meatable pioniert met een proces om de productie van vlees duurzamer en efficiënter te maken. Meatable ontwikkelt echt vlees, zonder dat hiervoor dieren hoeven worden geslacht, en met minimale impact op het milieu. De unieke bioreactortechnologie van Delft Advanced Biorenewables (DAB) ontwikkelt een innovatieve technologie om kosten te besparen voor biotechnologische processen op grote schaal.

Altijd op de hoogte blijven?