Nieuw online platform Kiempunt voor Limburgse agrofood

25 juni 2018

Het nieuwe online platform Kiempunt voor innovators in Limburgse agrofood is 21 juni gelanceerd.  LIOF, Provincie Limburg en diverse partners in de regio willen met het platform de agrofood community in Limburg stimuleren en innovatie bevorderen. Dit gebeurt door het leggen van nieuwe verbindingen en het delen van kennis.

Innovatie

Innovatie is noodzakelijk voor de agrarische bedrijfstak in Limburg als deze een koppositie wil behouden. Daarom maakte de provincie Limburg geld vrij voor een driejarig, sectorversterkend programma. LIOF voert dit programma uit. Platform Kiempunt gaat de agrofood sector nu ondersteunen.

Kiempunt

Kennis en verbinding staan centraal bij Kiempunt. Het is een podium voor inspirerende en innovatieve voorbeelden. Er is een kennisbank met verdiepende informatie, aangevuld nieuws en relevante evenementen. Binnenkort komt er een online community bij. Hier kunnen spelers in de sector elkaar vinden door het combineren van vraag en aanbod.

Het online platform belicht verschillende thema's, zoals future farming, circulair, arbeidsmarkt en onderwijs, korte ketens, consument en productontwikkeling, veilige en gezonde voeding en klimaat en energie. De eerste twee maanden is er extra aandacht voor het thema future farming.

Kiempunt slaat een brug naar fysieke bijeenkomsten en diverse ondersteuningstrajecten van Provincie Limburg, LIOF en andere partners. Achter dit netwerk staan organisaties als LLTB, LAJK, Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, Maastricht University, HAS Hogeschool, Fontys en Citaverde College.

Altijd op de hoogte blijven?