Nieuwe stichting Jongeren op Gezond Gewicht

28 januari 2015

Partijen in het Convenant Gezond Gewicht zetten hun samenwerking voort in de nieuwe stichting Jongeren op Gezond Gewicht. Dat besluit is genomen nu de looptijd van het convenant is verstreken. Voorzitter Paul Rosenmöller maakte dat bekend tijdens de Nationale Balans Top.

Jongeren op Gezond Gewicht gaat de lokale activiteiten die het convenant heeft ontwikkeld verbeteren, verbreden en verrijken.

Lokaal en samen

Steeds meer gemeenten werken met de JOGG-aanpak. Zo werd in november de 75ste gemeente binnengehaald.

Scholen, crèches, sportclubs, huisartsen en bedrijven werken lokaal samen om meer kinderen en jongeren op gezond gewicht te krijgen.

Omdat onder andere Zwolle, Utrecht en Dordrecht positieve resultaten hebben, zien partijen dat de JOGG-aanpak duidelijk toekomst heeft binnen een lokale samenwerking, stelt de stichting.

Voortgang bewaakt

Wel wordt de voortgang van de activiteiten bewaakt om meer zicht te krijgen op wat effect heeft. Zo wordt extra gelet op de inzet en activiteiten op het gebied van gezond gewicht, voeding en sport- en beweegdeelname van kinderen.

De ambitie van de nieuwe stichting Jongeren op Gezond Gewicht is dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl.

Lees ook:

JOGG haalt 75ste gemeente binnen (18 november 2014)

Altijd op de hoogte blijven?