Nieuwe technologieën op Brightlands AgriTech Event

5 juli 2024 unslpash
EVENEMENT | Van drones en sensoren tot roboticatechnieken en kunstmatige intelligentie (AI). De nieuwste technologieën in de agri- en foodsector komen voorbij op het Brightlands AgriTech Event in Venlo. De eerste editie van dit evenement staat gepland op dinsdag 8 oktober 2024. 

Volgens de organisatie wordt de agri- en foodsector geconfronteerd met uitdagingen zoals klimaatverandering, toenemende schaarste aan hulpbronnen en vergrijzing. Deze ontwikkelingen dwingen de sector om in hoog tempo slimmer, duurzamer en efficiënter te worden. Daarom biedt AgriTech Event een podium aan nieuwe technologieën voor het aanpakken van personeelstekort, het verhogen van de productiviteit en het verminderen van de impact op het milieu.

Programma

Op het programma staan presentaties, themagesprekken, workshops, een innovatietour over het campusterrein en een hackathon waar studenten aan de slag gaan met challenges van bedrijven. Daarnaast zijn er verschillende podia die ingevuld worden door bedrijven die werken op het gebied van teeltoptimalisatie, automatisering & robotica, data & AI en green engineering. Zo zal BASF Nunhems bezoekers kennis laten maken met het concept ‘geïntegreerd telen’ dat de kennis van de gewastelers combineert met geavanceerde technologie en nieuwe wetenschappelijke inzichten.

De Limburgse machinebouwer FineField presenteert een plukrobot voor het efficiënt oogsten van blauwe bessen. Tractor- en landbouwmachinefabrikant John Deere toont hun nieuwste innovatie: speciale nippels die het mogelijk maken om alleen bemesting en/of gewasbescherming in te zetten waar dat echt nodig is en Supply Chain Valley en Pharox introduceren het digital product passport : een paspoort dat een product vergezelt op zijn reis door de keten dat belangrijke data en de herkomst van een product inzichtelijk maakt.

Publiek

“Dit evenement is een must voor ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers en studenten die op het gebied van AgriTech uitgedaagd willen worden. Het biedt niet alleen waardevolle inzichten en kennis, maar ook de mogelijkheid om te netwerken met gelijkgestemde professionals en pioniers. Van binnen én buiten de agrifood, want de techniek is volgens haar onafhankelijk van de sector. Het gaat echt om het leggen van slimme verbindingen waardoor nieuwe technieken breed ingezet kunnen worden. Met elkaar innoveren, over sectoren heen, is noodzakelijk om te overleven”, aldus de organisatie. 

Meer informatie is te vinden op de website.

Altijd op de hoogte blijven?