NLvoedt: netwerken en proeven van Nederland voedselland

30 juni 2025 Redactie Food NLvoedt
NIEUWS | 1 juli vindt de derde editie van NLVoedt plaats in Den Haag. Parlementariërs, bewindslieden, journalisten en vertegenwoordigers van de agro-foodsector komen samen om aandacht te vragen voor Nederland als voedselland van de toekomst. Genodigden krijgen de kans om producten van Nederlandse bodem te proeven en te netwerken.

Op dinsdag 1 juli 2025 opent demissionair landbouwminister Femke Wiersma het netwerkbuffet van NLvoedt, georganiseerd door samenwerkende Nederlandse voedselmakers. Tijdens deze derde editie van NLvoedt in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag kunnen Eerste en Tweede Kamerleden, bewindspersonen, beleidsmakers en andere genodigden proeven wat de Nederlandse voedselproducenten te bieden hebben. Het walking-dinner buffet is eveneens de traditionele afsluiting van het Haagse politieke seizoen.

Aandacht voor een evenwichtige voedseltoekomst

Met NLvoedt wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke rol die Nederland speelt bij een zekere en gezonde voedseltoekomst. De Nederlandse bodem behoort tot de meest vruchtbare gronden van Europa. Bovendien voorziet Nederlands kwaliteitsvoedsel in de grote voedselvraag binnen de grenzen van onze thuismarkt Europa. Ook buiten de EU is de vraag naar Nederlandse kwaliteitsproducten groot. In een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend lijkt, is een evenwichtige Europese en nationale voedselstrategie van het grootste belang, stelt NLvoedt.

Producten proeven uit Nederland Voedselland

Tienduizenden Nederlandse voedselmakers zorgen dagelijks voor goede, voedzame en duurzame producten op ons bord. NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners, zoals LTO en CVO, Nederlands Visbureau en Groentenfruit Huis. Deze sectoren tonen met trots de producten die Nederland tot een voedselland maken. Chef-kok Edgar Buhrs verzorgt het buffet.

NLvoedt mand De tweede editie van NLvoedt in 2024. (© NLvoedt)

Voedselkwaliteit en voedselzekerheid

Nieuwe technieken en productiemethoden zorgen voor steeds meer verduurzaming. Nederlandse voedselproducenten blijven innoveren en werken steeds efficiënter. Bij het maken van producten worden zo min mogelijk grondstoffen en energie verspild. De Nederlandse jagers zorgen voor het behoud van gezonde wildpopulaties en faciliteren een afzetmarkt voor wildproducten. Zo ontstaan ook nieuwe oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. 

NLvoedt: “Van vis, vlees en zuivel tot fruit en groente: elke sector werkt met gecontroleerde kwaliteitssystemen, volgens strenge normen. Voor de hoogste kwaliteit en voedselveiligheid. Elke dag weer. Nederland staat van boer tot bord én van schip tot schap garant voor de beste producten, met de hoogste standaarden.”

Veel aanmeldingen

De belangstelling voor NLvoedt is groot, zegt de organisatie. Onder het groeiend aantal aanmeldingen bevinden zich Eerste en Tweede Kamerleden, ministers, staatssecretarissen, vertegenwoordigers van overheidsinstellingen en ngo’s, media en verrassende prominenten.

Voor informatie over deelname en aanmelden voor het NLvoedt-event kunt u een email sturen naar: communicatie@nlvoedt.nl.

Bekijk hier de aftermovie van de 2024-editie. 

Altijd op de hoogte blijven?