FrieslandCampina sluit Belgische vestiging

11 december 2020

Zuivelbedrijf FrieslandCampina sluit de Yoko Cheese vestiging in Genk (België) en schrapt daarmee 211 arbeidsplaatsen. Dit is het gevolg van een herstructurering van de kaasverpakkingsactiviteiten.

De beslissing is genomen 'op grond van de huidige onderbezetting van het kaasverpakkingsnetwerk, verdere portfolio optimalisatie en synergievoordelen door kaasverpakkingsactiviteiten te concentreren in Wolvega en Leerdam', aldus het persbericht van FrieslandCampina. Naar eigen zeggen versterkt dit de concurrentiepositie van het bedrijf.

De reorganisatie is onderdeel van de herziene strategie 'Our Purpose, Our Plan', dat in november werd aangekondigd. Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials, zegt in het persbericht: "Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt. Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk." De vestiging in Genk sluit naar verwachting eind 2021.

Altijd op de hoogte blijven?