NS breidt samenwerking met Too Good To Go uit om voedselverspilling tegen te gaan

7 september 2023
StationsHuiskamer en Kiosk, te vinden op de stations van NS, sluiten zich vanaf maandag 11 september aan bij Too Good To Go. De Too Good To Go-app geeft overgebleven voedsel dat nog goed te consumeren is, maar dat niet verkocht is, een tweede kans. Met de samenwerking wil NS bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling en hopen ze bij reizigers een groter bewustzijn van de noodzaak van duurzame en vooral bewustere consumptie te creëren.

Too Good To Go gebruikers kunnen via de app Verrassingspakketten kopen met een selectie van eten en drinken dat nog niet verkocht is tijdens de normale winkeluren van Kiosk en StationsHuiskamer. In de Verrassingspakketten vind je bijvoorbeeld fruit, drankjes en hartige en zoete snacks zoals koeken en saucijzenbroodjes.

“Elke dag wordt er ontzettend veel voedsel verspild dat nog prima gegeten kan worden en dat is ontzettend zonde. Too Good To Go is een mooie manier om een deel van dit voedsel te redden en afval te verminderen.” aldus Semih Turan, Business Developer bij NS. 

too good to go NS semih turan

Afvalvrije stations 

NS is al langer bezig met het reduceren van afval op de stations. Reizigers krijgen bijvoorbeeld sinds 2018 bij verschillende retailers op het station korting op een warme drank met een herbruikbare beker. In 2022 is NS ook begonnen met de inzameling van lege plastic statiegeldflesjes en blikjes op vijf grote stations.

Altijd op de hoogte blijven?